Har du 2,4 miljoner kronor över som bränner i fickan? Varsågod att välj – Lamborghini eller Porsche. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Lamborghini Huracán Evo mot Porsche 911 Turbo S

Den ultimata sportbilen – är den från Italien eller Tyskland? Frågeställningen är snart över hundra år och stammar tillbaka från mellankrigstiden då det tävlingskördes å det vildaste. Vi kör vidare i de historiska hjulspåren med något av det bästa som erbjuds söder respektive norr om Alperna. Sant’ Agata möter Zuffenhausen – Lamborghini bufflar upp sig mot Porsche. Än en gång.

Lite som Skönheten och Odjuret står de båda sportbilarna parkerade och väntar på sin dom. Vilken som är skönast av dem båda låter vi dig som betraktare bestämma, vi ska ”bara” avgöra vilken som är bäst. Eller mest best.
Kollegor Krüger och Pröjtz hänger sig kvar vid eftermiddagsfikat, lätt oense vilken av de båda sportvagnarna som ska ta hem segern i det just pågående Bankalaset på Ring Knutstorp. Jag snor åt mig chefredaktörn – Marcus Engström – för att se hur dessa båda axelmaktsbilar ter sig ute i verkligheten.
Utflyktsmålet är Norra Vram, bara ortsnamnet ger ju en lätt ståpäls. Omgivningarna är det vackraste nordvästra Skåne har att erbjuda. Söderåsens nationalpark är fylld av typisk ädellövskog och kör man inte alltför vilse passeras strax kyrkbyn Stenestad, beläget 181 meter över havet. Skånes högsta topp (212 m ö h) ligger just på Söderåsen. Den höga urbergshorsten med sina kanjonliknande dalgångar är så nära Alperna vi kan komma denna dag.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill