Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
LEVC VN5 och Volkswagen ID. Buzz Cargo är två smidiga skåpbilar med eldrift i varierande utsträckning.LEVC VN5 och Volkswagen ID. Buzz Cargo är två smidiga skåpbilar med eldrift i varierande utsträckning.LEVC VN5 och Volkswagen ID. Buzz Cargo är två smidiga skåpbilar med eldrift i varierande utsträckning.
1 AV 2
Londontaxin finns nu som elektrifierad skåpbil
2 AV 2
LEVC VN5 och Volkswagen ID. Buzz Cargo är två smidiga skåpbilar med eldrift i varierande utsträckning.
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

LEVC VN5 Ultima mot Volkswagen ID. Buzz Cargo

Premium Även yrkestrafiken måste ställa om till el, och är det en elektrifierad skåpbil som behövs står Volkswagen ID. Buzz eller LEVC VN5 ut som heta alternativ. Det finns dock en hel del att tänka på innan man slår till på ett elskåp.

London EV Company Limited, China Euro Vehicle Technology AB, Theres Svenssons Gata 7, Göteborg, Sverige. Plaketten på dörrtröskeln skvallrar om bilens internationella genetik. Bilmärket, förkortat till LEVC, ägs av kinesiska Geely och är därmed syskon till Volvo och bilarna utvecklas av China Euro Vehicle Technology (CEVT) som håller till på Lindholmen i Göteborg. Men själva bilen, den byggs faktiskt i en fabrik i Warwickshire i Storbritannien och dess främsta uppgift är att rulla som taxi i Londons innerstad.