Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Lexus UX 250h mot Volvo XC40 T3

Premium Populära Volvo XC40 tar sig an nykomlingen Lexus UX, en livsstils-suv som är först i sitt segment med hybrid-drivning. Kan japanen slå kinasvensken?

Det har blivit riktigt trångt i segmentet för kompakta suvar på sistone. Varenda biltillverkare vill vara med och konkurrera i den mycket trendriktiga klassen men frågan är om vissa modeller har existensberättigande. Vi plockar ut instegversionen av Volvo XC40 som betyder T3-motor och endast framhjulsdrift för att göra upp med nykomlingen från Lexus. Lilla UX säljs endast i utförandet 250h i Sverige vilket betyder hybriddrivlina som levererar 184 hästkrafter.

Mot extra kostad får du taket i kontrasterande färg på din XC40.Mot extra kostad får du taket i kontrasterande färg på din XC40.Mot extra kostad får du taket i kontrasterande färg på din XC40.
Mot extra kostad får du taket i kontrasterande färg på din XC40. Foto: Patrik Lindgren

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.