Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Tarraco och 5008 är två suvar som har snott familjebussarnas jobb.
Tarraco och 5008 är två suvar som har snott familjebussarnas jobb.
Tarraco och 5008 är två suvar som har snott familjebussarnas jobb.
Tarraco och 5008 är två suvar som har snott familjebussarnas jobb. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Peugeot 5008 mot Seat Tarraco

Tiderna förändras. För stora familjer är inte en minibuss längre det enda alternativet när suvar i större utsträckning är någonsin bjuder på sju sittplatser. Vi ställer Peugeot 5008 mot Seat Tarraco i duell.

MPV:er är ett utdöende släkte. Något som Peugeot 5008 är ett levande exempel på – i senaste generationsskiftet dumpade fransoserna MPV-karossen till förmån för en trendig suv. Men likheterna är inte helt borta, 5008 har fortfarande en fyrkantig bakdel och rymmer alltjämt sju personer. Seat Tarraco är den första i sitt slag från Spanien, men grundar sig på Volkswagen Tiguan. Något som tydligt genomsyrar hela bilen.

Att Seat Tarraco är den något större bilen märks när vi ställer upp bilarna på första bästa parkering för test av bilarnas praktiska sida. Uppställda bredvid varandra framträder 5008:s upprätta bakruta tydligt och trots att Seat Tarraco är en decimeter längre gör karossformen att 5008 har det större bagageutrymmet, maximalt 1 940 liter mot Seats 1 920 liter. Jag klättrar in i bagageutrymmet till 5008 och tar plats i tredje sätesraden som kostar 7 900 kronor extra, till Tarraco kostar samma lösning 7 400 kronor. Utrymmet är godkänt, men precis som för nästan alla bilar med en tredje sätesrad är lårstödet för en vuxen (nåja… reds anm) obefintligt. En följd av en för kort dyna, men framför allt en för liten nivåskillnad mellan säte och golv vilket gör att knäna hamnar i brösthöjd.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.