Duell mellan koncernsyskonen Polestar 1 och Volvo V60 Recharge Polestar Engineered. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Polestar 1 mot Volvo V60 Recharge Polestar Engineered

Två värstingar från två märken som har väldigt mycket gemensamt. Hur mycket skiljer egentligen GT-vagnen Polestar 1 från den familjevänliga prestandakombin Volvo V60 Recharge Polestar Engineered? Chengdu mot Torslanda.

Ljuset är så där lite extra bra när vi under den gyllene timmen innan solnedgången ger oss ut på de skånska slätterna. En snövit Polestar 1 och en silverfärgad Volvo V60 signerad Polestar står till förfogande. Nycklarna är lätta att blanda ihop och med ett knapptryck blir det Polestar 1 som blinkar åt mig samtidigt som handtaget på den långa dörren poppar ut. Längre än så här kom jag inte förra gången jag bekantade mig med ”Ettan”.

Det var sensommaren 2017 som jag med steg fyllda av förväntan klev in i en gigantisk lokal i centrala Shanghai där Polestar för första gången skulle visa upp sin helt nya och första bil. Över 400 influgna journalister trängdes runt ett exemplar av Polestar 1 så snart skynket drogs av och de vackra coupé­formerna blottades.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill