Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Linus Pröjtz

Porsche Cayenne e-Hybrid mot Range Rover Sport P400e Si4 PHEV

Premium Porsche Cayenne E-Hybrid och Range Rover Sport P400e PHEV lockar med plug-in-teknik och lyx i överflöd. Men vore inte en lägre vikt lyx i sig?

Porsche Cayenne E-Hybrid och Range Rover Sport P400e Si4 PHEV ställer upp till kamp och det ska sägas direkt – det är två på pappret hysteriskt kompetenta vagnar. Vid en svepande blick konstaterar vi totallängd runt 490 centimeter, rejäla bensindrivna kraftpaket kombinerade med laddhybridteknik och möjlighet till ren eldrift – hur lång ska vi undersöka. Men det är bara början.

Både Porsche och Range Rover har förfinat sina lyxiga suvkoncept under årens lopp och möjligheten att ställa dem emot varandra är läskande. De är uttalade nischprodukter där känslan spelar­ en avgörande roll. Känslan att öppna och stänga dörrarna med en skönt exklusiv tyngd, känslan att förflytta sig i en vardagsrumsliknande komfort och känslan att priset verkligen reflekteras i produkten. Detaljer och skärpan i desamma kommer att bli riktigt viktiga i den här duellen, men ännu viktigare är helheten. Alltför djupa dalar i prestationskurvan kommer icke att accepteras.