Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Skoda Octavia Scout mot Volvo XC70

En sprillans ny Skoda Octavia Scout TDI 150 4x4 kostar lika mycket som en två år gammal Volvo XC70 D4 AWD med 2 300 mil på mätaren. Vilken skogsmulle är bäst?

Det må vara så att de så kallade livsstilsbilarna i mångt och mycket är ögonfägnad, att den högre markfrigången är viktigare för ägarens känsla av att ”ha en aktiv livsstil” än för att ta sig fram i terrängen. Men sen finns det faktiskt bilägare som behöver de där extra centimeterna för att kunna använda bilen i vardagen. Vilken kategori jag själv tillhör är öppet för diskussion, men jag jagar i alla fall. Djur alltså. I skogen. Där man behöver extra markfrigång. Så jag tog det kärva chefsbeslutet att jag själv skulle göra den här duellen. Jag är ju dessutom extra lämplig eftersom jag äger en Volvo XC70 D5 från 2011 som jag är oerhört sugen på att byta bort. Kanske mot en Octavia Scout. Kanske inte. Det får den här duellen utvisa.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.