Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hetaste trenden är uteliv. Men har du en elbil behöver du en lätt och liten vagn.Hetaste trenden är uteliv. Men har du en elbil behöver du en lätt och liten vagn.Hetaste trenden är uteliv. Men har du en elbil behöver du en lätt och liten vagn.
Hetaste trenden är uteliv. Men har du en elbil behöver du en lätt och liten vagn. Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Test: Vi drar husvagn med elbil

Premium Redan i Södertälje börjar vi fingra på olika appar för att leta laddstationer. Och det blir lätt panik när vi inser att den långsamma snabbladdaren är trasig. Fast det är klart – hur illa kan det bli? Vi har två dubbelsängar på släp.

Volkswagen ID.4 GTX + husvagn

Volvo XC40 P8 Recharge + husvagn

Så väldigt mycket ökade elförbrukningen...

... hos ena bilen när den drog lilla vagnen.

Caretta Off Road och Mink Camper 2.0.

Med stora och tunga elbilar som bär med sig små mängder energi är det svårt att dra tunga och rymliga husvagnar. Men det finns lösningar.
Husvagnsbyggarna Fritidsvagnen säljer modellen Caretta Off Road och blir från och med i år även importör av nya Mink Camper 2.0. Mink-vagnarna designas på Island men byggs i en fabrik i Lettland, Caretta designas och byggs i Turkiet. Fördelen med de här små vagnarna är framför allt vikten. Caretta har en totalvikt på ett ton och Mink bara 750 kg. Det betyder att du kan dra med i princip alla personbilar på marknaden med ett vanligt b-körkort – till och med elbilar.