Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Med raka former är Caddy och Proace City Verso både storlastare och enkla att hantera.Med raka former är Caddy och Proace City Verso både storlastare och enkla att hantera.Med raka former är Caddy och Proace City Verso både storlastare och enkla att hantera.
Med raka former är Caddy och Proace City Verso både storlastare och enkla att hantera. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Toyota Proace City Verso mot Volkswagen Caddy Maxi

Premium Med plats för ett halvt fotbollslag, två gräsklippare eller en soffa står de bortglömda bredvid suvar som går tretton på dussinet. Nu sätter vi de nya storlastarna Volkswagen Caddy Maxi och Toyota Proace City Verso på prov.

Det började med en fras i förbifarten från henne.
– Oj vad jag saknar att cykla, synd att min cykel är trasig.
Visst har jag både kunskapen och verktygen för att laga den ljusblå 1950-talscykeln men att frakta den tvärs över stan kom att bli ett problem. Tills nu, när vi som av en händelse råkar ställa två fyrkantiga storlastare mot varandra. Stolarna i båda sätesraderna bak i nya Volkswagen Caddy Maxi viker sig dubbla i en handvändning och blottar ett utrymme som med enkelhet slukar den gamla damcykeln. Tyvärr blir lastgolvet inte helt plant då ingen av stolarna fälls ner i golvet. För att få det helt plant måste man plocka ut stolarna vilket är ganska lätt genom att lossa en spärr i nederkant och lyfta, men det kan vara ett problem om du även vill ta med dig dem.