Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Toyota Proace Verso Electric mot Proace Verso Diesel

Det här är en duell mellan två exakt likadana bilar. Den handlar om diesel mot el, liter mot kilowattimmar - men framför allt kronor och ören mot varandra. Vad ska du välja? Det beror helt och håller på hur du kör. Och var.

Sveriges hetaste dueller

I denna duell möts följande två modeller:

  • Toyota Proace Verso Electric 75 kWh Executive Long
  • Toyota Proace Verso 2,0D AdBlue 180 hk Executive Long

Denna duell plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida.

Toyota Proace Verso hade lika gärna kunnat heta Peugeot. Eller Opel. Eller nåt annat från den forna PSA-koncernen som nu ingår i den gigantiska skapelsen Stellantis där en hel hop bilmärken ska försöka nå så kallade synergieffekter för att landa på fötterna efter turbulensen i bilvärlden där alla tillverkare måste ha en elbil, en småbil, en kombi, flera suvar som drivs på alla möjliga olika sätt, ett vätgasprojekt och nån som forskar på solid state-batterier så inte nån avlägsen släkting till den karismatiske sydafrikanen Elon Musk dyker upp om några år med en superbil som drivs av luft och kodynga och har 200 mils räckvidd.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill