Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Volkswagen Golf Alltrack 2,0 TDI SCR 200 mot Volvo V60 Cross Country B4 diesel AWD

Kombibilar med plastskärmar, förhöjd markfrigång och starka dieselmotorer. Fungerar det gamla receptet 2021? Volkswagen Golf är här i terrängvänlig Alltrack-kostym, vi ställer den mot tuffast möjliga motstånd i form av tidigare testvinnaren Volvo V60 Cross Country.

Iklädd fluorescerande varselställ och gummistövlar gör nya Golf Alltrack sitt bästa för att signalera att den folkkära terrängkombin är här på nytt. Men kombisegmentet har tappat mark och trots att Golfen nu fått en 3,5 centimeter högre markfrigång och stryktåliga plastskärmar lär den få det tufft att charma det allt mer suvälskande svenska folket.
Att Volkswagen målar upp Golf Alltrack som toppversion lär inte hjälpa ­modellen eftersom det innebär att Alltrack endast erbjuds med fyrhjulsdrift kopplat till de starkaste motorerna – en 190 hästkrafter stark bensinmotor och en 200 hästkrafter stark dieselmotor. Med andra ord får Golf Alltrack en skatt som svider, de tre första åren kostar bensinaren 8 732 kronor per år och dieseln 9 267 kronor per år.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.