Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Två busiga bilar; Volkswagen Golf R till vänster och Toyota GR Yaris till höger.Två busiga bilar; Volkswagen Golf R till vänster och Toyota GR Yaris till höger.Två busiga bilar; Volkswagen Golf R till vänster och Toyota GR Yaris till höger.
Två busiga bilar; Volkswagen Golf R till vänster och Toyota GR Yaris till höger. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Volkswagen Golf R mot Toyota GR Yaris

Premium Toyota har kryddat sitt modellprogram med en busig version av populära Yaris. Volkswagen har smaksatt det breda Golfprogrammet med en R-version med hela 320 hästkrafter. Årets busigaste duell står mellan två söta sockerbitar – Golf R mot GR Yaris.

Volkswagen dominerade rally-VM under början av 2010-talet, fram tills dess att de slutade efter VM-segern 2016.
Toyota gjorde entré året därpå och slåss nu med Hyundai och Ford om ära och berömmelse. Men om bilvärldens två giganter undvek varandra i rallyskogen så får vi väl ställa dem mot varandra här i stället. Om vi nu hade tagit rallyduellen ut på lands­vägen så hade det förstås handlat om en Volkswagen Polo mot Toyotas GR Yaris. Men det hade varit en lite för enkel match för denna Japans sportigaste småbil. Så vi får bortse ifrån att Golf är närmare tre decimeter längre än Yaris. Eller att bagageutrymmet på Golf R rymmer hela 381 mot Yaris lite fjuttiga 174 liter.
För vem lastar i en busbil liksom?
Här handlar det först och främst om tiden bakom ratten.