Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagen ID.4 ser ut att bli den första elbilen som kan konkurrera om vanliga bilköpares gunst.
Volkswagen ID.4 ser ut att bli den första elbilen som kan konkurrera om vanliga bilköpares gunst.
Volkswagen ID.4 ser ut att bli den första elbilen som kan konkurrera om vanliga bilköpares gunst.
Volkswagen ID.4 ser ut att bli den första elbilen som kan konkurrera om vanliga bilköpares gunst. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Volkswagen ID.4 1st Edition Max mot Volvo V60 T6 AWD Recharge

Ett litet kliv för bilköparen, ett stort steg för bilvärlden. Är det nu den vanliga barnfamiljen kan ta steget över till el? Många har stora förhoppningar på Volkswagen ID.4 som ser ut att vara den första praktiska och ekonomiska elbilen. Kan den mäta sig med laddhybridfavoriten Volvo V60 T6 Recharge?

Många har tvekat. Att gå från en diesel- eller bensindriven bil med lågt pris och lång räckvidd, inte sällan upp mot 100 mil, till en dyr elbil med räckvidd på i bästa fall 30 mil är ett stort steg. För stort, för de allra flesta. Laddhybriderna har varit och är fortfarande ett mellansteg. Den som oftast kör korta sträckor klarar sig med den begränsade batterikapaciteten men klarar också längre körningar tack vare den medföljande förbränningsmotorn och bränsletanken.
Volvo V60 T6 Recharge har på senare år varit ett av de mest framgångsrika mellanstegen. Under fjolåret var den Sveriges mest sålda laddhybrid, närmast utmanad av XC60 och Passat med sladd.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.