Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Volvo XC60 AWD B4 mot Volvo XC60 AWD D4

Volvos länge utlovade elektrifiering tar i år form av ett par olika mildhybridmodeller. Vi testar den nya tekniken i Volvo XC60 B4. Hur snålt blir det egentligen?

Vi har precis tagit till oss hybridtekniken när det är dags för nästa begrepp. Mild-hybriden. Förbrukningsvinsten är mindre än vad vi är vana vid från ”riktiga” hybrider men merpriset är å andra sidan lågt. Skillnaden är att en hybrid som till exempel Toyota Prius har en elmotor som är så stark så att den kan driva bilen framåt av sig själv. Mildhybrider är däremot betydligt svagare på elsidan. Elmotorn hjälper bara till med att dra igång bilen. Du kan inte köra ljudlöst på el, men tekniken sparar energi på marginalen och dessutom blir starten mjukare och mer komfortabel.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.