Erik Wedberg kommer från Lidingö och är van att skjutsas av chaufför, i bil med tak och massage i stolarna.
Erik Wedberg kommer från Lidingö och är van att skjutsas av chaufför, i bil med tak och massage i stolarna. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Buskul i busväder

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck.

Vad nu, tänker du när du ser denna bild? Nu har dom väl ändå mixat bilderna i tidningen. Normalt brukar vi ju flytta oss flera årtionden tillbaka i tiden under denna vinjett men nu stannar vi på nummer 4/2012. Men det är trots allt ganska länge sedan. Jag ska hjälpa dig på traven. Musikaliskt är det lika långt som mellan Beatles sista album till första singeln med det svenska punkbandet Ebba Grön.
Si och så var det också med tidsperspektivet när man betraktade biltrion för dagen. Nyast i gänget var en trehjuling från Morgan, ett koncept den brittiska tillverkaren gett upp under 1950-talet men som nu kom i modern tappning i form av modellen 3 Wheeler. Tyvärr var även vädret denna dag av typisk brittisk art. Kylan och dimman låg tung över den gamla Grand Prix-banan i Anderstorp och det är inte bara glädje vi ser i blicken hos skribent Erik Wedberg när han rattar Morgan i den kalla fartvinden.
Trehjulingen kastade lätt med sitt bakhjul i kurvorna och framhjulen, givetvis med ekerfälgar, slog i skärmarna vid ojämnheter. Pedalerna var identiska och satt så tätt så att en del av deltagarna tvingades köra i strumplästen. Men det skulle bli värre.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill