Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Den stora miljökampen

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck. Här en återblick till vår S80 SNÅLe.

Omöjligt sa biltillverkarna. Att komma ner under 120 gram per kilometer i koldioxidutsläpp. Vi skulle alla bli tvungna att åka småbilar, hette det. Nu, över tio år senare, vet vi hur det gick på den fronten. Samtidigt känns det obegripligt att bilar med så höga utsläpp har klassats som miljövänliga och fått skattelättnader.
Volvo gjorde det lätt för sig och började nerifrån med sin minsta modell. C30 Efficiency presenterades 2007 och året efter kom flera snåla modeller med tillägget DRIVe.

Teknikens Värld nummer 14/2010.Teknikens Värld nummer 14/2010.Teknikens Värld nummer 14/2010.
Teknikens Värld nummer 14/2010. Foto: Teknikens Värld

Vi på Teknikens Värld ville inte vara sämre och när det skulle köpas vinterskott för 2010 föll valet på en gammal S80 av årsmodell 2000 som vi satte tänderna i med miljön i fokus.
Vi monterade lättrullande fälgar och däck. Bytte till energieffektiva lampor. Motorn tvättades, växellådan fick lättflytande syntetolja och spridarna provtrycktes och justerades. Bland annat. Vi fick även köra SNÅLe, som vi döpte bilen till, i Volvos vindtunnel och fick tips om hur vi skulle nå ett lägre luftmotstånd.
Det sista fick Volvo delvis äta upp. I nummer 14/2010 ställde vi våra gamla snåltrimmade Volvo mot en rykande ny S80 i duell. På vägen vann den nya bilen som drog 0,44 liter diesel under testet. I vår Sverigecykel vann emellertid SNÅLe efter att en anliggande frambroms åtgärdats: 0,61 mot 0,64 liter per mil.

Volvo mot Volvo. S80 mot S80. DRIVEe mot SNÅLe.Volvo mot Volvo. S80 mot S80. DRIVEe mot SNÅLe.Volvo mot Volvo. S80 mot S80. DRIVEe mot SNÅLe.
Volvo mot Volvo. S80 mot S80. DRIVEe mot SNÅLe. Foto: Teknikens Värld / BMB

I sammandraget vann dock nya S80 tydligt, även miljöronden då den hade avgasrening, partikelfilter och klassades som miljöbil med ett koldioxidutsläpp på 119 gram per kilometer. Trots förlusten kammade SNÅLe hem fyra ronder: den hade starkare motor, bättre komfort, generösare utrymmen och lägre omkostnader.
Volvo skrotar DRIVe” kunde du läsa på vår sajt den 12 april 2012. Man möblerade om i utbudet och då man ansåg att alla motorer var av DRIVe-typ slutade man helt enkelt med emblemen.
Även SNÅLe skrotades. Efter 15 ägare och med 40 205 mil på mätaren kastade den in handduken i november 2016. Vilken miljökämpe.