Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Drömmar och mardrömmar

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck.

Det går bra nu. Eller för närmare nio år sedan i alla fall. Idén med våra så kallade skott, begagnade bilar vi köper för sommar- och vinterhalvåren, hade nått toppen sommaren 2013. I redaktionsgaraget var det bara att välja – Ferrari eller Porsche. Tunga namn även om just våra exemplar lirade i lingonklassen.
Ferrarin, vid namn Berlusconi, var mer än bara en bil för säsongen. Den ingick i artikelserien ”Från Fena till Ferrari” där vi bytte upp oss från en Fenmerca till det prestigefyllda italienska märket. Vi nöjde oss med modellen längst ner i hierarkin, Mondial, och köpte ett exemplar för 20 200 euro i Venedig i september 2011. I Österrike gav bilen upp. Det skulle dröja fyra veckor innan vår Mondial anlände till Sverige och ytterligare ett halvår för att få den inregistrerad. En avbruten blinkers- och ljusspak fick oss att trampa med fötterna av otålighet. Men även att vända ut och in på fickorna då en bättre begagnad kostade 10 000 kronor.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.