Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ulf Holmstedt / Expressen Lifestyle

Dunka dunka

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck. Denna gång tittar vi tillbaka till ett kombitest 1979...

En dag på fältet. Björn Sundfeldt lastar vattendunkar och gör en sista koll innan det är dags för konbanan.
Backtestet står på tur, se bara hur fint staplade de är där i bakgrunden. De är av den gamla typen som rymmer 25 flaskor, alternativt en mindre LP-samling. Än i dag är de eftertraktade bland vinylsamlare, kanske allra mest de i trä. Gärna prydda med en logotyp från något sedan länge avsomnat bryggeri.

Lastare med Citroën som rymligast – 46 backar. Blott 40 rymdes i Mercedesen.Lastare med Citroën som rymligast – 46 backar. Blott 40 rymdes i Mercedesen.Lastare med Citroën som rymligast – 46 backar. Blott 40 rymdes i Mercedesen.
Lastare med Citroën som rymligast – 46 backar. Blott 40 rymdes i Mercedesen. Foto: Expressen Lifestyle

Nog om backarna, det här är ju trots allt en biltidning.
Bilen i fråga är en W123 300 TD, Mercedes första egenkonstruerade kombimodell, och hur den klarade undanmanövertestet ses på omslaget till nummer 13/1979 här bredvid. Ja, det är omslaget till en biltidning även om typsnittet kanske för tankarna till ett samtida barnprogram på teve.

Faktum är att bilen klarade konbanan bäst i testet mot Citroën CX, Ford Granada och Volvo 265. 18 år senare skulle en annan Mercedesmodell ta sig an konorna på ett inte lika imponerande sätt. Efter det kom testmomentet att bli känt som älgtestet.
Det var bättre förr brukar det heta, men det stämmer inte när vi jämför 1979 års Mercedeskombi mot nyligen presenterade nya E-klass som kombi. Nya versionen lastar 615 liter med baksätesryggen uppfällt mot gamlingens 523. Gamlingen drog dessutom dubbelt så mycket bränsle och behövde dubbelt så lång tid på sig till 100 kilometer i timmen: över en liter vid blandad körning och 15 sekunder – på papperet. Testlaget klockade bilen i sprinten för 21 sekunder – olastad.

Teknikens Värld nummer 13/1979.Teknikens Värld nummer 13/1979.Teknikens Värld nummer 13/1979.
Teknikens Värld nummer 13/1979. Foto: Expressen Lifestyle

Den med örnöga ser på faksimilerna att detta var ett lyxtest. Kombibilen hade länge haft status likt en skåpbil men nu kom de prestigefyllda herrgårdsvagnarna med stora motorer, spoilers, plyschklädsel, servostyrning och olika typer av elektrisk assistans.
Hur nya E-klass kombi klarar sig i test får vi se. Även hur många backar den rymmer. Men då de dåliga röda backarna där inga vinylplattor får plats. Nu är vi där igen.