Jonny från Skottland och Bengan från Östermalm fann varandra under Liljeholmsbron.
Jonny från Skottland och Bengan från Östermalm fann varandra under Liljeholmsbron. Foto: Claes Johansson / Teknikens Värld

En rutten historia

Vi gräver i vårt 74-åriga arkiv och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck. Nu tittar vi tillbaka till 2004 och vårt vinterskott som det än i dag talas om ute i stugorna.

Minns du Jonny Rotten? Inte Johnny med h, gaphalsen i punkbandet Sex Pistols, utan vårt vinterskott från 2004. Det sägs att gaphalsen fick smeknamnet Rotten på grund av sitt gröna hår och sina trasiga tänder. Vi döpte vårt skott av ungefär samma anledning – det var ju trots allt Storbritanniens billigaste Rolls-Royce, en 1976 års Silver Shadow för 41 000 kronor.
Med drömmar om lyx och flärd är det lätt att glömma att gårdagens lyx ofta blir morgondagens helvete. Vi på Teknikens Värld glömmer det gång på gång när det gäller våra skott, bilar vi köper inför sommar- och vinterhalvåren.
Jonny hade svårt att gå på alla cylindrar och drack olja och bensin i samma takt som Johnny slök lageröl. Rost fanns mest överallt och vad som dolde sig under vinylduken på taket vågade vi inte tänka på. Jonny var i god skottanda helt opålitlig och inte förstahandsvalet i redaktionsgaraget när något skulle bli gjort.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill