Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld

Ett fyrfaldigt åskmuller

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck. Nu blickar vi bak till 2011 och en vass S-klass i AMG-mundering.

Hans Werner Aufrecht och Erhard Melcher startade AMG Motorenbau und Entwicklungsgesellschaft mbH. 1999 köpte Daimler in sig i företaget och tog över det helt 2005. I år fyller AMG 55 år. Det firar vi med en riktig rökare från förr: Mercedes S 63 AMG. Vid en första anblick kan man tro att bilden inte är så värst gammal men Linus tryckte på knappen för (håll i er) elva år sedan.
Mercedes S-klass W221 var ingen ny bil. Den hade presenterats redan 2005, även AMG-versionen hade slutit upp i utbudet senare i modellens livscykel. Den testade ­versionen hade fått motorn utbytt. Den 6 208 cm3 stora sugmotorn var nu ersatt av en på ”blott” 5 461 cm3 försedd med dubbla turboaggregat. Effektuttaget var på ­testbilen 571 hästkrafter mot originalets 544 tack vare AMG Performance kit för 91 500 kronor.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.