Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PeO Eriksson / Expressen Lifestyle

Fartvidunder från förr

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck.

Rubriken på sidorna 26 och 27 i Teknikens Värld nummer 2/1981 är knappast chockerande i dag. 0-100 km/h på fem sekunder höjer inga ögonbryn i dessa tider av elbilar. Då var det dock sensationellt. Bilar för vardagslunk klarade knappt tio sekunder och siffran överträffade till och med värstingen Porsche 911 Turbo.
Bilarna i artikeln var dock inget för gatan utan tre rallycrossbilar som Teknikens Världs testlag satte tänderna i en regnig, kall och blåsig dag på Gelleråsen i Karlskoga. Bilarna var av tre olika läror: Motor och drivning fram (Saab 99), motor och drivning bak (Volkswagen Typ 1) samt motor fram med drivning bak (Volvo 343). Lika välbekanta som de modeller bilarna byggde på, i princip var bara kaross och motorblock original, var förarna: Stig Blomqvist, Mikael Nordström och Anders Hultqvist – alla toppnamn inom sporten.

Regn och rusk men annars en ovanligt fartfylld dag på fältet för Teknikens Världs testlag.Regn och rusk men annars en ovanligt fartfylld dag på fältet för Teknikens Världs testlag.Regn och rusk men annars en ovanligt fartfylld dag på fältet för Teknikens Världs testlag.
Regn och rusk men annars en ovanligt fartfylld dag på fältet för Teknikens Världs testlag.

Även motorernas effekt har bleknat med tiden, 852 hästkrafter – tillsammans. De eldrivna rallycrossbilarna som gör debut i årets världsmästerskap har närmare 700 hästar styck och betar av 0-100 kilometer i timmen på 1,8 sekunder.
Det de gamla bilarna tappar i effekt och prestanda i jämförelse tar de igen på ljudbilden. Testlaget monterade sin utrustning i bilarna och häpnade över siffrorna. Saaben var tystast med 103 decibel vid full acceleration. Tyst och tyst… en vanlig bullrig personbil höll sig kring 80 decibel. I Volvon rusade nålen upp till 113 decibel men det var bara en försmak på vad Folkan levererade. Med sin motor monterad halvvägs in i kupén nådde den 118 decibel.  ”Det är värre än discomusik, värre än en borrmaskin, värre än… ja, nästan värre än vad som helst”, löd omdömet.

Teknikens Värld nummer 02/1981.Teknikens Värld nummer 02/1981.Teknikens Värld nummer 02/1981.
Teknikens Värld nummer 02/1981.

”Roligare kan man knappast ha” blev slutordet i artikeln. Volvon blev vår favorit då den var mest lättkörd. Kanske längtade vi tillbaka till att köra vanliga bilar.
I sakta mak utan öronstörning.