Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Peo Eriksson

Kristiders Caprice

Drömmen om USA blev lite av ett antiklimax under 1970-talet.

På biograferna rullade filmen Grease, via tevemaster sändes serien Gänget och jag (Happy Days på originalspråk) och på skivtallriken snurrade the Boppers med sitt boppande. Allt förde tankarna till det glättiga 50-talet men nu var det en annan tid i oljekrisens tecken.

Det stod klart för oss på Teknikens Värld när vi tog plats bakom ratten på tredje generationens Chevrolet Caprice – både "over there" och på hemmaplan i nummer 12/1977. Hamburgarna må ha hållit formen och kanske till och med vuxit i storlek men i bilmenyn var det "downsizing" som gällde. Caprice var nu en mindre bil än tidigare och med ekonomi i fokus. Sedanversionen visade 289 kg mindre på vågen än 1976 års modell och i centimeter hade 25 kapats i längd och tio i bredd.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.