Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ulf H Holmstedt / Teknikens Värld

Laddad duell

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck.

Fotografen bestämmer. Efter den enkla regeln jobbar vi på Teknikens Värld när det ska tas bilder ute på fältet. Direktiven brukar vara desamma: bilarna ska ligga nära varandra och ha fart. Eftersom testlaget i princip inte gör något annat än att sitta bakom ratten så brukar det gå vägen. Värre verkar det ha gått den sensommardag 1988 då detta fotografi togs.
Hasande över vägkanten ses en Mitsubishi Colt medan duellanten, en Isuzu Gemini, håller sig på asfalten. Trots att båda förarna lägger om med all kraft så kan det väl ändå inte sluta väl?
Man skulle kunna tro att detta missöde mörkades och att bildbevisen gömdes djupt inne i arkivet. Men nej. Bildrutan efter den på detta uppslag letade sig till själva öppningen av testduellen i nummer 22, vilket du ser på faksimilen här nedan.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.