Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Expressen Lifestyle

Överladdad golfklassare

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck.

Testlaget i arbete. Med djupa veck i pannorna och med testutrustning kokande het av insamlad data. I en tid när manuella växellådor i bästa fall omfattade fem lägen framåt kontrade nya Mitsubishi Colt med hela åtta. Men det var inte för att ge sportigare prestanda även om testlaget tycks ha utforskat just det. I kuvertet från testet i nummer 5/1981 finner vi icke publicerade bilder där bilen ses kränga i kurvor och även studsa på grästuvor utanför vägbanan.

Hastomaten, hjärnan i Teknikens Världs elektroniska testutrustning, visade avslöjande data med ”glimmande digitalsiffror”. Colt fick ladda om.Hastomaten, hjärnan i Teknikens Världs elektroniska testutrustning, visade avslöjande data med ”glimmande digitalsiffror”. Colt fick ladda om.Hastomaten, hjärnan i Teknikens Världs elektroniska testutrustning, visade avslöjande data med ”glimmande digitalsiffror”. Colt fick ladda om.
1 AV 2
Hastomaten, hjärnan i Teknikens Världs elektroniska testutrustning, visade avslöjande data med ”glimmande digitalsiffror”. Colt fick ladda om.
Foto: Expressen Lifestyle
2 AV 2
Foto: Expressen Lifestyle

Nej, det var ekonomi som var anledningen till den omtalade växellådan. Enligt reklamen skulle den ge låga förbrukningssiffror, så lågt som 0,52 liter per mil vid landsvägskörning. Vid vårt test, som utfördes på ett flygfält 15 mil norr om Paris, noterade vi att ”inte ens en försiktig förare kommer under 0,75 liter per mil”. I jämförelse­tabellen ser vi att förbrukningen rimmar med konkurrenter som Ford Escort och Volkswagen Golf samt att en annan Japan, Mazda 323, var snäppet snålare.
Tekniken var inte heller så revolutionerande som man skulle kunna tro. I princip handlade det om en vanlig fyrväxlad låda kopplad till en extra drevsats. Med ett reglage till vänster om växelspaken skiftade man mellan två utväxlingar – Economy och Power.

Colt följde samma mönster som samtida bilar i golfklassen. Den hade tvärställd fyrcylindrig motor, framhjulsdrift och var av halvkombityp. Mer uppseendeväckande än den där extra spaken var baksätet som var bekvämt och hade tre olika lutningar av sätesryggen. Under huven var det välplanerat vilket var toppen för gör-det-självaren.

Teknikens Värld nummer 5/1981.Teknikens Värld nummer 5/1981.Teknikens Värld nummer 5/1981.
Teknikens Värld nummer 5/1981.

Så varför gräver vi fram denna gamla bild ur arkivet, ­tänker du? Jo, för i höst gör Colt comeback på den svenska marknaden. Några rynkande pannor över ny teknik blir det emellertid inte tal om när testlaget så småningom sätter tänderna i bilen. Nya Colt är en nämligen en Renault Clio med några kosmetiska ändringar. Men det är inget att skämmas över. För 20 år sedan lånade Colt ut sin teknik till Smart Forfour. En modell som mycket väl kan grävas fram ur ett tidningsarkiv nära dig inom kort.