Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mikael Stjerna försöker ta sig till Treriksröset.
Mikael Stjerna försöker ta sig till Treriksröset.
Mikael Stjerna försöker ta sig till Treriksröset.
Mikael Stjerna försöker ta sig till Treriksröset. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

På tre hjul till Treriksröset

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck. I dag ser vi tillbaka till 2005 då vi försökte sätta ett hjul i varje land.

I vårt fall lindrade inte Treo huvudvärken, utan var den bidragande faktorn. En gammal tradition på tidningen är att köpa ett så kallat vinter- eller sommarskott. År 2005 köptes en trehjulig Reliant Rialto – osedd och brandskadad efter en förgasarbrand. Hålet där radion suttit var en svartbränd fyrkantig krater, förardörren hade gått i baklås och bilen – ja, bilen –  fick äntras genom fönstret. Tanken från fabrik var att bygga en billig ”bil” som kunde framföras med motorcykelkort, men i Sverige krävdes B-körkort. Första trehjulinga Reliant kom redan under 1930-talet, men spiken i kistan kom vid millennieskiftet när den sista Reliant Robin rullade av bandet i Tamworth, England.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.