Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Testlaget springer snabbare än någonsin när det nalkas Porschebilar.
Testlaget springer snabbare än någonsin när det nalkas Porschebilar.
Testlaget springer snabbare än någonsin när det nalkas Porschebilar.
Testlaget springer snabbare än någonsin när det nalkas Porschebilar. Foto: Teknikens Värld

Porscheparaden

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck. Denna gång riktar vi blickarna mot Scandinavian Raceway i Anderstorp och inte mindre än sju Porsche-bilar. Årets var 1981...

Sällan har väl fler frivilliga anmält sig än när det nalkades test i Teknikens Värld nummer 13/1981. Inte nog med att det skulle äga rum på Scandinavian Raceway i Anderstorp som varit värd för Sveriges deltävling i Formel 1 åren 1973 till 1978, dessutom stod alla tillgängliga Porschemodeller på menyn.
Porsche må alltid ha varit hett men vid tiden var det mer surr om det tyska sportbilsmärket än någonsin. Man var inne i en ny fas som inletts 1976 med modellen 924, en instegsmodell med en vattenkyld radfyra framtill. Året efter följde 928 med samma layout men med V8-motor och kryddad prislapp. I kulisserna lurade mellanversionen 944, en 924 med större motor och breda höfter. Allt detta skulle resultera i att trotjänaren 911, med sin luftkylda svansmotor, skulle gå graven. Så var det sagt och testets skribent, Dag E Hogsten, gav modellen två-tre år att leva. Vi vet alla hur det blev med den saken.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.