Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PeO Eriksson

Triss i sexor

Låtsasjobba, det har alltid varit en av testlagets paradgrenar. Ja, att låtsas jobba på bild vill säga. Som här en sommardag 1976 iförda de klassiska gula testjackorna.

Täckjackor i bästa syntet med blå och röda ränder. Svettigt? Kliar det? Naturligtvis, men vad vore testlaget på bild utan sina jackor. Bakom kameran står PeO Eriksson, om inte barbröstad så i alla fall iförd kortärmat.

Medan semesterfirarna dundrar förbi bakom testlagets ryggar planeras nästa rutt per karta på huven till bilen som kommer att utses till testvinnare i nummer 16 – Volvo 264. Det händer att vi än i dag använder karttricket för att illustrera att vi är på resande fot. Mobiltelefoner, paddor eller bilars egna skärmar i all ära men de gör sig helt enkelt inte lika bra på bild.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.