Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PeO Eriksson / Teknikens Värld

Vi hade i alla fall tur med vädret

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck. Nu tar vi en titt på husvagnslivet för 45 år sedan.

1977 var ett rekordår för svensk husvagnsförsäljning och med cirka 100 000 vagnar på semestervägarna blev det ett ämne för het diskussion. Röster höjdes om att förbjuda ­ekipagen under vissa tider eller till och med helt och hållet. Andra tyckte att hastighetsgränsen skulle höjas från 70 till 90 km/h, som övrig trafik, för att semesterboendet skulle bidra till mindre köbildning.
I nummer 22/1977 utforskade vårt testlag husvagnslivet och hur det påverkade dåtidens bilmodeller. Bilarna var storsäljarna Volvo 245 och Saab 99 men även motorsvagare Vaz 1500 och Simca 1100, husvagnen var landets mest sålda modell Polar 470. Kanske berodde detta på att ingen mindre än Ronnie Peterson var ­sponsrad av Polar och att Sveriges GP 1975 hette Polar Grand Prix.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.