Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ulf H Holmstedt

Virvel i tanken

Vi gräver i vårt enorma arkiv, som började ta form redan 1948, och lyfter fram bilder som har gjort mer än ett avtryck. Vi minns tillbaka till tiden då amerikanska vans var en av de hetaste biltrenderna...

För inte så länge sedan var en kollega här på redaktionen på väg att köpa en gammal amerikansk van. Du vet, en sådan där syndig sak med bar, plysch och hela rasket. Vi andra hejade på men han backade till slut. Vi låter honom vara anonym – både för hans velande och för hans dåli… udda smak av fordon.
Under sjuttiotalet var femtiotal och jänkare hett. På bio kollades det på Grease och på skivtallriken ljöd The Boppers. På benen hade vi jeans från Gul & Blå vid namn Elvis, Fonzie eller Marilyn. Men det var inte bara gamla fenor och dollargrin som fångade vårt intresse utan även de moderna amerikanska skåpbilarna – eller vans som vi kallade dom. Det lät ju lite tuffare.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.