Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Erik Andrén / Expressen Lifestyle

Mercedes T-klass – allt du behöver?

Premium Det är måhända sista chansen att köpa en ny Mercedes för under 300 000 kronor, och på papperet är det svårt att se att du ska behöva något mer. Vi lever en vecka med Mercedes T-klass och tar reda på om den kanske helt enkelt är en bil som klarar allt man kan begära.

Vad är egentligen en bil? I grunden är det rätt enkelt. Ett transportmedel som tar dig från punkt A till punkt B. Fyra hjul. En ratt. Kanske en kaross som skyddar mot väder och vind. Men samtidigt tillkommer snabbt andra krav.
Kanske är det inte bara du själv som ska transporteras. Det ska storhandlas. Det ska fraktas prylar. Cyklar, kontorsstolar, vitvaror. Såna saker. Det ska åkas till återvinningscentraler. Och transporteras människor. Familj, vänner. Familjens vänner. 

Ganska snart kommer man in på att bilen också är en statussymbol. Den ger en image. Säger något om vem man är. På radhusområdets garageuppfarter samsas Volkswagen, Volvo och BMW. Visst står där en hel del Kia och Renault också, men ska du anspela på bilen som statusmarkör så duger inte vilket märke som helst. Då ska det vara premium.