Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Test av fälgrengöring

Det finns en uppsjö av fälgrengöringsmedel på marknaden och priserna kan variera brett. Två produkter sticker ut – Meguiar's och Sonax.

Fälgarna är utan tvekan den mest utsatta delen av bilen som drabbas av såväl bromsdamm som asfaltsfläckar och saltrester – för att inte tala om det som kan klassificeras som normal smuts från vägen. Kanske just därför finns det nu en rad olika produkter på marknaden som ska göra fälgtvätten enklare. Det vill säga att lösa upp smutsen på fälgarna utan att skada på något sätt.

Här lägger vi in en brasklapp redan nu, för vi ställer oss tvekande till användande av borste redan då fälgrengöringen appliceras – vilket i sju av åtta fall sker på torra och smutsiga fälgar. Detta rekommenderas av vissa tillverkare, men det är vår bestämda åsikt att risken för repor ökar markant om borste används redan i detta steg. Samtidigt är det i vår värld eftersträvansvärt att välja ett medel som är syrafritt, då riskerna vid användning minimeras.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.