Tredje GP-upplagan av Mini har kommit till Sverige med mer effekt än någonsin. Vi kör den på vanliga vägar, men längtar tills vi får bryta runt med den på bana. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Mini John Cooper Works GP

Det kan vara en tuff uppgift att vara klassens clown, inte minst om klassen i övrigt består av lustigkurrar. Med effekt i överflöd och tokiga detaljer försöker nya Mini GP ändå vara just det – roligast!

Förutsättningarna hade ­kunnat vara bättre. Nya Mini John Cooper Works GP, i bilfolkmun kallad Mini GP, kom till Sverige redan i våras men då bara till de allra snabbast huggande kunderna som hade förbeställt sina bilar osedda och oprovkörda. Först nu finns en bil tillgänglig för oss och då är det dubbfria, smala vinterdäck, regn och snålblåst som gäller i stället för sommardäck, torra vägar och solsken.
Att köpa en Mini GP osedd är inget konstigt, väntar man tills bilen finns att se och provköra så väntar man för länge. Då är alla bilar slutsålda. GP-versionerna av Mini har traditionsmässigt varit begränsade till några tusen exemplar och den nya, den tredje GP:n i ordningen är inget undantag. Endast 3 000 exemplar ska byggas, sedan ställer fabriken i Oxford om till andra modeller.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill