Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Iskallt uppdrag

Termometern visar -10 grader och det knakar till i det frusna underlaget under mina fötter. Jag står på ett 70 centimeter tjockt lager av H2O som står värd för dagens övning, här ska köras bakhjulsdrivet och V8-bestyckat mellan snövallarna.

Himlen är så där krispigt blå, isenHoch snön som jag står på är än krispigare. Det är runt -10 grader Celsius och Baksjön, som ruvar där under istäcket, ligger strax utanför Vilhelmina som i sin tur ligger i Västerbottens län i Lappland. Endast vinden ger sig till känna med milda smekningar av köldslagna vindbyar som sveper förbi med ett sus. Ett och annat dovt knak kan höras i sjöisen också, men eftersom den är runt sjuttio centimeter tjock finns det absolut ingen anledning till oro.

Vad jag gör här, 68 mil från den kungliga huvudstaden, ska jag återkomma till alldeles strax.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.