Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vägen upp mot Grönfjäll är nysladdad och förstås inget hinder för Defender 110.Vägen upp mot Grönfjäll är nysladdad och förstås inget hinder för Defender 110.Vägen upp mot Grönfjäll är nysladdad och förstås inget hinder för Defender 110.
Vägen upp mot Grönfjäll är nysladdad och förstås inget hinder för Defender 110. Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Lång provkörning av Land Rover Defender 110 D240

Premium Mycket talar emot diesel nu. Fordonsskatten, bränslepriset och miljöpåverkan, för att bara nämna några saker. Kan det vara så att det här är… Den sista färden.

Om åtta år, 2030, får det inte säljas fossilt drivna bilar inom EU längre – om inte nån av världens alla lobbyorganisationer lyckas snacka omkull EU-kommissionen. Flera biltillverkare protesterar och hävdar att förslaget är orimligt och kommer att få hemska konsekvenser med försvunna arbetstillfällen världen över. I den andra vågskålen har vi klimatet. Ingen biltillverkare med kalendern i ordning och PR-avdelningen vid liv säger emot i klimatfrågan. På klimatkonferensen COP26 i Glasgow i höstas skrev ett stort antal biltillverkare under ett avtal med målet att alla nya bilar som säljs på ”ledande marknader” ska vara helt elektriska 2035 och att samma ska gälla över hela världen 2040. En av tillverkarna som skrev på var Jaguar Land Rover.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.