Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Alfa Romeo 156 JTS
Alfa Romeo 156 JTS
Alfa Romeo 156 JTS
Alfa Romeo 156 JTS

Provkörning av Alfa Romeo 156 JTS

Yttre och inre stil. En skönhet förbättrar man inte hur som helst och det inser Alfa  Romeo. Inredningsfix och en ny, sällsynt ful direktinsprutad bensinmotor  fick räcka när 156 skulle uppdateras.

Alfa Romeos motorer är av hävd vackra tingestar, i regel fastskruvade i lika sköna bilar. Åtminstone har det varit så periodvis. Tiden strax före 156, 166 och 147 var ordentligt vinglig när det gällde stiltänkandet. Nu är läget annorlunda. Alfas modellprogram lyser som tre gnistrande utropstecken, sportiga, särpräglade och med stor dos Alfa-själ. 

Företaget jäser av stolthet, det är tydligt. Marknadsandelen är numera 1,7 procent i Europa, ett gigantisk uppsving med Alfas mått mätt. Det är detsamma som 225000 bilar och man hoppas under 2002 öka siffran till 250000 bilar.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.