Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fälgsidorna har olika design fram och bak, ett 
sätt att balansera kylbehov mot luftmotstånd.Fälgsidorna har olika design fram och bak, ett 
sätt att balansera kylbehov mot luftmotstånd.Fälgsidorna har olika design fram och bak, ett 
sätt att balansera kylbehov mot luftmotstånd.
Fälgsidorna har olika design fram och bak, ett sätt att balansera kylbehov mot luftmotstånd. Foto: Alpine

Provkörning av Alpine A110 R

Premium Mängder av kolfiber gick åt för att sänka vikten på den redan fjäderlätta Alpine A110. R-versionen fokuserar på bankörning och har inte ens vanliga säkerhetsbälten.

I ett rosa skimmer framträder minnet av Alpine A110 S från Teknikens Världs stora körglädjetest i somras, Bankalaset kallat. Frankrikes bidrag till sportbilismen charmade alla som fick chansen att prova och till slut kammade den hem en femteplats, i kraft av sin fina balans och högupplösta körupplevelse.
Då var ändå motståndet mäktigt och de få som slog Alpine på fingrarna var alla på ett eller annat sätt frustande banspecialare. Nu har Alpine spänt musklerna ytterligare och vässat på sin A110 och givit den tillägget R i stället för S. I fokus står just bankörning.
Fokus har legat på låg vikt, vässat chassi och effektivare aerodynamik. Motor och drivlina har man lämnat orörda, ett inte alltför förvånande beslut eftersom motorn alltid stått lite i bakgrunden av upplevelsen. A110 handlar om så mycket annat än rå kraft och 300 hästkrafter räcker långt när de har så lite massa att släpa på.