Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av amfibiebussen Estelle

Stockholm är en av världens vackraste huvudstäder, inte orättvist döpt till nordens Venedig. Vacker från land, visst, men kanske allra bäst från sjösidan. Det har bröderna Ekwall tagit fasta på och nyligen startat sightseeingturer med amfibiebuss.

Men vägen dit har varit lång. Idén föddes i november 2012 då bröderna Max och Paul Ekwall såg en bild på en liknade amfibiebuss. De ringde runt till olika hamnar och båtklubbar men hittade ingen ramp som passade. Max bollade idén med Mikael Odell, ägare till Fjärilshuset och Haga Ocean (Nordens största hajakvarium). Mikael är väl bevandrad i svensk turistnäring och tyckte projektet var fantastiskt och beslöt sig för att delfinansiera amfibiebussen. Trion kontaktade Djurgårdförvaltningen som ställde upp med sjösättningsplats. Strax därefter beställdes Skandinaviens första amfibiebuss, där chassit är byggt i Belgien och skeppades via Göteborg till USA där bussbåten tillverkades.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.