Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Audi räknar med att Q4 e-tron blir deras mest sålda modell i Sverige under 2022.
Audi räknar med att Q4 e-tron blir deras mest sålda modell i Sverige under 2022.
Audi räknar med att Q4 e-tron blir deras mest sålda modell i Sverige under 2022.
Audi räknar med att Q4 e-tron blir deras mest sålda modell i Sverige under 2022. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Audi Q4 50 e-tron quattro

Först ut var Volkswagen ID.4 tätt följd av Skoda Enyaq som stöpts i samma form. Nu lanserar Audi sin version av modellen och Q4 e-tron blir först ut med fyrhjulsdrift.

Efter en ganska trög start börjar nu elbilarna från Volkswagen-koncernen att komma på bred front. Det är dags för Audi att lansera sin första modell på den nya elbilsplattformen MEB som sedan ­tidigare ligger till grund för bilar som Volkswagen ID.3, ID.4 och Skoda Enyaq.
Att Audi riktar sig till en mer ­förmögen målgrupp än Skoda och Volkswagen är befäst sedan länge och speglas delvis i var den svenska lanseringen sker. Här på Djurgården bor flera av landets mest förmögna ­personer och provkörningsrutten går mot en annan mycket förmögen ö. Lidingö. Q4 e-tron verkar känna sig som hemma här och vi möter många nyfikna blickar när vi susar fram under lövträdens täta bladverk.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.