Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld

Provkörning av Audi Q5 Sportback 55 TFSI e quattro S tronic

Premium Audi Q5 fick sin medelåldersuppdatering inför modellår 2021, vilket bland annat innebar just det här – laddhybrid i Sportbackkaross. Vi provkör.

Första generationen av Audis mellanstora suv Q5 visades vid bilsalongen i Peking 2008 och andra generationen såg dagens ljus 2017. En generation som under pandemiperioden genomgått en smärre uppdatering, helt i linje med hur fordonsbranschen brukar arbeta. En lättare ansiktslyftning efter halva livstiden så att säga. Inte mycket att orda om egentligen. Formen har till viss del fått lite vassare linjer med tydligare kontraster. Nya bakljus med digital så kallad OLED-teknik. Ny skärmlösning för infotainmentsystemet. Som sagt, inga enorma nyheter.
Men i samband med uppdateringen skedde det som gör modellen på papperet fortsatt intressant för den svenska marknaden – den erbjuds sedan uppdateringen även som laddhybrid. Det är utan tvivel den stora nyheten. Nästa nyhet innebär att Q5 numera även erbjuds med så kallad Sportback-kaross och kombinationen av de bägge nyheterna ser ni här. Bilen med det långa namnet Audi Q5 Sportback 55 TFSI e quattro S tronic som har ett listpris på 673 700 kronor – innan bonusavdraget på 22 263 kronor gjort sitt.