Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld

Provkörning av Audi Q5 Sportback 55 TFSI e quattro S tronic

Audi Q5 fick sin medelåldersuppdatering inför modellår 2021, vilket bland annat innebar just det här – laddhybrid i Sportbackkaross. Vi provkör.

Första generationen av Audis mellanstora suv Q5 visades vid bilsalongen i Peking 2008 och andra generationen såg dagens ljus 2017. En generation som under pandemiperioden genomgått en smärre uppdatering, helt i linje med hur fordonsbranschen brukar arbeta. En lättare ansiktslyftning efter halva livstiden så att säga. Inte mycket att orda om egentligen. Formen har till viss del fått lite vassare linjer med tydligare kontraster. Nya bakljus med digital så kallad OLED-teknik. Ny skärmlösning för infotainmentsystemet. Som sagt, inga enorma nyheter.
Men i samband med uppdateringen skedde det som gör modellen på papperet fortsatt intressant för den svenska marknaden – den erbjuds sedan uppdateringen även som laddhybrid. Det är utan tvivel den stora nyheten. Nästa nyhet innebär att Q5 numera även erbjuds med så kallad Sportback-kaross och kombinationen av de bägge nyheterna ser ni här. Bilen med det långa namnet Audi Q5 Sportback 55 TFSI e quattro S tronic som har ett listpris på 673 700 kronor – innan bonusavdraget på 22 263 kronor gjort sitt. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.