Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Efter många års utvecklingsarbete är Q6 e-tron till slut, nästan, officiell och vi har kört den. Senare i år får vi se den i mer normal färgteckning.Efter många års utvecklingsarbete är Q6 e-tron till slut, nästan, officiell och vi har kört den. Senare i år får vi se den i mer normal färgteckning.Efter många års utvecklingsarbete är Q6 e-tron till slut, nästan, officiell och vi har kört den. Senare i år får vi se den i mer normal färgteckning.
1 AV 2
Vi kör Audis nya eldrivna suv på vägarna på Färöarna
2 AV 2
Efter många års utvecklingsarbete är Q6 e-tron till slut, nästan, officiell och vi har kört den. Senare i år får vi se den i mer normal färgteckning.
Foto: Pressbild / Audi

Provkörning av Audi Q6 55 e-tron

Premium Q6 e-tron ska vara en brytpunkt för Audi, men den revolutionerande känslan uteblir. Det är en evolution. På gott och ont.

10 grader och regn. Det låter som en trist måndag i november, men är faktiskt högsommar. Men så är vi inte heller i Sverige, utan på Färöarna, där Audi förlagt en exklusiv provkörning av en modell som man beskriver som en av märkets allra viktigaste på länge. Q6 e-tron är inte bara en modell som fyller luckan mellan Q4 och Q8 i Audis elsuvsprogram, det är också första modell ut på den så kallade PPE-plattformen, en eldriven modulär bygglåda som Audi utvecklat tillsammans med koncernkollegorna på Porsche. Q6 blir syskonbil med kommande Porsche Macan, men samma bottenplatta kommer även att användas i exempelvis Audi A6 e-tron, liksom en rad andra eldrivna modeller, från A4-storlek och uppåt.