Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Första provkörningen av e-tron GT sker på Rhodos. RS-versionen är extra effektfull och biffig.Första provkörningen av e-tron GT sker på Rhodos. RS-versionen är extra effektfull och biffig.Första provkörningen av e-tron GT sker på Rhodos. RS-versionen är extra effektfull och biffig.
1 AV 3
Första provkörningen av e-tron GT sker på Rhodos. RS-versionen är extra effektfull och biffig.
Foto: Tobias Sagmeister / Audi
2 AV 3
Foto: Tobias Sagmeister / Audi
3 AV 3
Foto: Tobias Sagmeister / Audi

Provkörning av Audi RS e-tron GT

Premium Förhandsvisningar av nya bilmodeller kan lätt urvattna nyhetsvärdet och aha-faktorn uteblir. Men i fallet med nya Audi RS e-tron GT är tjuvkikande bara till godo, som en välsmakande aptitretare. Baserad på Porsche Taycan-teknik är e-tron GT inget annat än en ny dimension för märket från Ingolstadt.

Förra året gick startskottet för Audis våg av elektrifiering. Först ut var den Q7-stora elsuven e-tron som snart kompletterades med Sportback-avslut med lite snitsigare utseende. Nu är det dags för Audis nästa steg in i e-världen.

RS e-tron GT är den vassaste versionen av kommande e-tron GT, som enkelt uttryckt är Porsche Taycan i Audi-dress. Men givetvis är det något mer komplicerat än så. Tack och lov. Plattformen J1 utvecklades huvudsakligen av Porsche när övriga märken inom VW-koncernen var fullt sysselsatta med VW ID-teknik, TDI-skandaler och självkörningssystematik. För knappt tre år sedan klev Audi in i plattformutformningen, påhejad av enhetligt beslut angående slutdesignen. Formgeneralen Marc Lichte och hans designteam lyckades på första försöket, något som är ovanligt i branschen.