Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Totalt teknikspäckad och med ett fullständigt skräckinjagande utseende
2 AV 2
Foto: Audi Communications Motorsport

Provkörning av Audi RS Q e-tron

Premium Totalt teknikspäckad med ett fullständigt skräckinjagande utseende. Linus Pröjtz darrar på manschetten när han tar plats bakom ratten för att provköra nya Audi RS Q e-tron – men skräcken visar sig inte alls vara befogad.

Det här är utan tvivel det sjukaste jag varit med om – innan jag ens har varit med om det, så att säga. Det börjar med att Audi bjuder in till att köra deras nya RS Q e-tron, en så kallad rallyraidbil byggd för klass T1E som Mattias Ekström och co-drivern Emil Bergkvist både knep en sträckseger med och den totala niondeplatsen vid årets Dakarrally. Det var första rallyt för den nya elmotoriserade bilen och dessutom första ökenrallyt för Audi Sport.
Varför bygger Audi en elmotoriserad bil till en klass där alla andra tävlar fossilt? Man blir först ut, vilket ger nyhetsvärde och erfarenhet. Det bör även ge ett övertag den dagen då denna typ av motorsport styr över till främst eldrift. Och framförallt, Audi kan dra lärdomar som kan användas vid utveckling av eldrivna produktionsmodeller. Se det som en erfarenhetsmässig återbetalning av investeringen i motorsport.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.