Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Utöver fälgarna har man också sparat vikt genom att ta bort ljudisolering.Utöver fälgarna har man också sparat vikt genom att ta bort ljudisolering.Utöver fälgarna har man också sparat vikt genom att ta bort ljudisolering.
Utöver fälgarna har man också sparat vikt genom att ta bort ljudisolering. Foto: Audi

Provkörning av Audi RS5 Sportback Competition Plus Package

Premium Sent omsider utrustar Audi sina värstingar RS4 och RS5 med ett paket som ska ge mer körglädje. Men Performance Plus betyder inte att effekten är högre.

Den höga gallergrinden med texten Ascari glider långsamt och tungt åt sidan och några meter längre fram möts jag av tre ­uniformerade vakter som efter en kontroll vinkar mig vidare. Golfbaneliknande gräsmattor omger en av de mest uppskattade banorna i Europa och bakom ratten i Audi RS5 Sportback Competition Plus ger jag mig i kast med de bankade kurvorna.
RS5 känns rapp vid instyrning och niger eller dyker inte lika mycket som vanligt men på en sådan pass slät bana som Ascari upplevs den lite för mjuk och svajig. Trots att det stora numret med Competition Plus är just stötdämpningen. Det kan visserligen förklaras av att bilen jag kör har inställningen som Audi kallar för Nordschleife. Nürburgrings nordslinga är nämligen avsevärt mycket ojämnare och skumpigare än där vi befinner oss idag. Och där kommer säkert denna inställning till sin rätt, en sån bana kräver en viss följsamhet hos bilen.