Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Audi S3 Sportback sticker inte riktigt ut ur mängden, bortsett från pippigula karosskulören.
Nya Audi S3 Sportback sticker inte riktigt ut ur mängden, bortsett från pippigula karosskulören.
Nya Audi S3 Sportback sticker inte riktigt ut ur mängden, bortsett från pippigula karosskulören.
Nya Audi S3 Sportback sticker inte riktigt ut ur mängden, bortsett från pippigula karosskulören. Foto: Daniel Wollstein / Audi

Provkörning av Audi S3 Sportback

Nya S3 är ingen överraskning – den är väldigt lik föregångaren i det mesta. Inte klassens vassaste bil, men S3 är bra på nästan allt.

Den knallgula bilen står bredvid ett antal identiska bilar uppradade utanför Audis motorsportavdelning vid tyska staden Neuburg, ett längre stenkast från Audis hemstad – Ingolstadt. Grillen har breddats, fått ännu vassare kanter och luftintagen har blivit ännu större. Kvar i fronten är nästan inget av karossfärgen, i synnerhet på provkörningsbilen som med sin ”Edition one”-utrustning (kostar 83 400 kronor extra) har utökade svarta detaljer. Bakljusen har fått en mer slimmad design, i övrigt är bilen sig lik. Det innebär att den är en relativt anonym typ, bortsett från den skrikiga lackeringen som dock även finns till vanliga A3. Avslöjande detaljer är, precis som tidigare, S3-emblemen fram- och baktill samt fyra utblås som är svartlackerade på provkörningsbilen, men kromade i originalutförande.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.