Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Bentley Continental GT V8

Premium Vissa ränder går aldrig ur, som exempelvis att en Bentley ska ha åttacylindrig motor. Monstruösa W12-motorer är ett modernt påfund som följde med ­Volkswagenuppköpet 1998. Nu kommer slanka Continental GT med V8-motor, som sig bör, om än med vissa tyskgener.

Det här är nytt!

V8.

Fyraliters vinkelåtta med dubbelturbo ger Continental GT något nättare fotarbete, effektförlusten jämfört med 6,0 W12 uppfattas som knapp.

20.

Hua! Som standard har instegs-GT V8 endast ”små” 20-tums fälgar, men det går givetvis att köpa på sig större dimensioner.

Convertible.

Självfallet finns även GT V8 som öppen cabriolet (GTC). Pristillägget är i sammanhanget saltade 230 000 kronor.

MSB.

Plattformstekniken är i grunden tyskkonstruerad men Bentley Motors Ltd. hävdar att deras eget nytänkande står för hela 82 procent.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.