Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mikael Stjerna i nya Continental GTC inspireras av Tim Birkin i Bentley 4,5 litre på Le Mans 1930.Mikael Stjerna i nya Continental GTC inspireras av Tim Birkin i Bentley 4,5 litre på Le Mans 1930.Mikael Stjerna i nya Continental GTC inspireras av Tim Birkin i Bentley 4,5 litre på Le Mans 1930.
Mikael Stjerna i nya Continental GTC inspireras av Tim Birkin i Bentley 4,5 litre på Le Mans 1930. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

24 timmar med Bentley Continental GTC V8

Premium Bentley skrev historia vid 24 timmar på Le Mans under 1920-talet, när de vann fyra år i rad. Vi testar 24 timmars-konceptet i nya Bentley Continental GTC.

Året var 1923. Franska Automobile Club de l’Ouest bjöd för första gången in till en uthållighetstävling i den lilla staden Le Mans. Världens första 24-timmars race, ett spektakel som skulle bli historiskt.
Första året dominerade franska bilar. Enda utländska bil var engelska Bentley 3-litre, styrd av John Duff, en krigsveteran från Kanada, och Frank Clement, testförare på Bentley-fabriken. Men utan W. O. Bentleys fulla stöd. ”Ingen av bilarna kommer att klara sig i mål” hävdade han, fullt övertygad om att 24 timmar under så svåra förhållanden var mer än någon bil skulle klara.
I dag är det dags att upprepa testet. Är Bentley en bil för hårda tag eller har den blivit en digital ömhuding som kraschar när uppkopplingen inte hänger med?