Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Det krävs inte mer än en 5,3 meter lång och 3 miljoner kronor dyr silver-Bentley för att sticka ut i Stockholmstrafiken.Det krävs inte mer än en 5,3 meter lång och 3 miljoner kronor dyr silver-Bentley för att sticka ut i Stockholmstrafiken.Det krävs inte mer än en 5,3 meter lång och 3 miljoner kronor dyr silver-Bentley för att sticka ut i Stockholmstrafiken.
Det krävs inte mer än en 5,3 meter lång och 3 miljoner kronor dyr silver-Bentley för att sticka ut i Stockholmstrafiken. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Bentley Flying Spur V8

Premium Priset är hisnande, inte minst med tanke på att det här är det billigare av två motor­alternativ. Men Bentley Flying Spur V8 är hisnande på så många fler vis.

På femte varvet i den stora cirkulationsplats som utgör Karlaplan i centrala Stockholm börjar blickarna bli många och långa. Och det är förståeligt, folk kan ju inte förstå att det behövs några varv för att fotograf-Patrik ska få till den perfekta bilden, inte heller att Bentleyn må se ut som något från en annan värld, men faktiskt är ett budgetalternativ som inte borde sticka så mycket i ögonen.
Att bilen inte har en av världens största personbilsmotorer (6,0-liters W12) utan en relativt beskedlig och relativt miljövänlig V8 på fyra liter lär dock inte bita som argument på alla de som tittar snett. Jo, så här har det blivit. Tiden då man var populärast i stan om man hade en 5,3 meter lång lyxbil med en grill lika stor som en hel småbilsfront är förbi. Det kastas inte per automatik ut rosenblad framför fötterna när man anländer i en Bentley Flying Spur V8.
Man får i stället glädja sig åt att den stora Bentleyn är förhållandevis smidig att köra, även i Stockholms innerstad. Vi hämtar provkörningsexemplaret vid återförsäljaren Autoropas visningslokal på Grev Turegatan, en lika exklusiv som trång bakgata till Stureplan.