Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Provkörning av BMW 230e xDrive Active Tourer

Premium BMW 2-serie Active Tourer är en av få kvarvarande familjebussar. Och den finns konstigt nog med en alldeles för stark motor. Vi provkör och undrar vad BMW 

håller på med.

Vilken jäkla racer! Så tyckte testlaget när vi körde BMW 225e xDrive Active Tourer. Med sina 245 hästkrafter är BMW:s lilla MPV verkligen en märklig blandning mellan sport och utrymmen och den kör ifrån nästan alla konkurrenter. Nu kör vi Active Tourer igen, med den lilla skillnaden att modellbeteckningen börjar med 230e i stället för 225e och det betyder ÄNNU mer effekt och prestanda.

Det är faktiskt omöjligt att inte bli förvånad första gången det händer. Är man bara lite oförsiktig med gaspedalen så river framhjulen till, bakhjulen skjuter på och trycker iväg den knubbiga bilen med gristrynet först mot horisonten. Det går fort. Överraskande fort! 230e xDrive Active Tourer ska kunna ta sig från 0–100 km/h på 5,5 sekunder och den är praktiskt taget alltid först från alla rödljus, kraften finns alltid tillgänglig, bara en liten spark på gaspedalen bort.