Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Provkörning av BMW 330e xDrive Touring

BMW 3-serie har nyligen fått sig ett facelift så vi plockar ut en 330e, det vill säga laddhybridversionen. Dessvärre har inte batteri eller laddkapacitet uppdaterats.

Uppdateringen som nu har kommit till BMW 3-serie var välkommen och efterlängtad. Nuvarande generation lanserades 2019 men började snabbt kännas föråldrad och förra året när vi fick nys om att en facelift var på gång kändes det som mer än på tiden. BMW 3-serie som länge fajtats mot ärkerivalerna Mercedes C-klass och Audi A4 kändes under deras senaste kamp som ganska personlighetslös. Sportigheten som ofta förknippas med BMW saknades.

Men nu har 3-serie äntligen fått sin upp­datering. Har den fått tillbaka sin personlighet? Tyvärr inte. Ansiktslyftet är verkligen bara ett lyft av det yttre. Tillverkaren har lagt sitt fokus på fronten (grill och belysning), utseendet baktill, interiörens design och ny pekskärm – det enda som rör något tekniskt är det senaste operativsystemet.
Den nya grillen är lite grövre, men fortfarande samma lättigenkännliga ”BMW-njure”. Precis som alla andra gör facelift på sina ­modeller har 3-serie fått nya lyktor fram. De är smalare och har tydligare konturer. Vill man ha adaptiv LED-belysning får man betala extra.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.